8 ZILE DE CÂND NE-AM SPUS ”ÎMPREUNĂ VOM REUȘI!”

24.02.2022 reprezintă punctul în care VIAȚA NOASTRĂ  a luat o altă întorsătură, una complet opusă traiului nostru de până acum.

  • Cum am fost la început?
    • Speriați și Derutați.
  • Ce am simțit la început?
    • FRICĂ, INSECURITATE ȘI NEPUTINȚĂ.

Însă, în scurt timp am luat cea mai corectă alegere care s-a dovedit a fi și  cea mai rațională. AM ALES SĂ FIM PUTERNICI, SĂ NE UNIM ȘI SĂ AJUTĂM PERSOANELE REFUGIATE DIN UCRAINA ÎN REPUBLICA MOLDOVA.

Pentru 7 zile, toată echipa DECORAȚII.MD a întrerupt activitățile companiei și a început să facă VOLUNTARIAT pentru a ajuta persoanele refugiate. Asta ne-a salvat. Am început să fim mai buni, să dăruim zâmbete și speranță în ziua de mâine la o mulțime de oameni.

Sute de persoane au donat. Zeci de voluntari colectau și selectau donațiile. Numeroase camioane mergeau zilnic la vame unde ne așteptau MII DE REFUGIAȚI.

Care era atmosfera la vămi în primele zile?

Era greu. Era greu din toate punctele de vedere. Era greu pentru refugiați să-și părăsească țara. Era greu pentru vameși să facă față unui flux atât de mare de persoane. Era greu pentru moldoveni să înțeleagă care ar trebui să fie pasul următor.

Am putut să ne MOBILIZĂM într-un timp foarte scurt și să donăm din puținul pe care îl avem. Așa suntem noi MOLDOVENII ca popor, buni la suflet și generoși. Ajutăm atunci când e nevoie. Uităm de valori și principii. Suntem unul pentru toți și toți pentru unul. AM DEMONSTRAT ÎNTREGII PLANETE CĂ DACĂ BUNĂTATEA AR AVEA LIMITĂ, ACEASTA AR FI CUMSECĂDENIA MOLDOVENILOR.

Câte persoane au donat prin intermediul DECORAȚII.MD nu știm, dar vă asigurăm că a fost un număr copleșitor de mare. Sunt oameni care au donat de 2-3 ori, venind de fiecare dată cu lacrimi în ochi și inimile pline recunoștință că o pot face, că pot OFERI CEVA FOLOSITOR UNOR SUFLETE SLABE LA MOMENT. Sunt persoane care au insistat să trimită bani, aflându-se peste hotare, se simțeau neputincioși, dar aveau cea mai mare dorință să ajute. Unii donau jumătate din pâinea lor, din care au mâncat dimineața. Alții cumpărau jumătate din produsele expuse pe rafturile magazinelor. Copii care își lăsau jucăriile preferate, pentru a stârni un zâmbet cât de mic micuților refugiați. Toți oamenii care donau, primeau un mărțișor din partea DECORAȚII.MD în semn de recunoștință pentru receptivitate și gânduri bune.

După 3 zile, am hotărât ca oficiul nostru să devină totodată și punct pentru refugiați. Au început să vină familii ucrainene, care luau haine călduroase, plapume, cearșafuri, produse alimentare, scutece, mâncare pentru copii, fructe și multă apă.

De asemenea, îi serveam cu cafea și ceai fierbinte însoțite de plăcințele proaspete și neapărat, de un zâmbet.

Într-un timp atât de scurt am devenit mai uniți ca niciodată. Am demonstrat că se poate. Se poate să oferi fără să aștepți ceva în schimb. ȘI CHIAR NE IESE  FOARTE BINE. ȘI NE SIMȚIM MAI BINE.